Vakantiepark Beekse Bergen krijgt een nieuwe naam

Het nieuwe hoofdgebouw Ganvie Village in het Lake Resort van Beekse Bergen (foto: Libéma).

Nog geen jaar geleden brandde het centrumgebouw van vakantiepark de Beekse Bergen af. Nu staat er een compleet nieuw gebouw inclusief zwembad, restaurant, supermarkt en snackbar. Donderdag 2 juni wordt het gebouw geopend en krijgt ook het vakantiepark een nieuwe naam: Lake Resort.

Niet alleen het centrumgebouw is compleet vernieuwd, ook het voormalige vakantiepark heeft een nieuwe uitstraling gekregen. “Het is vooral luxer geworden”, zegt woordvoerder Linda Engels van de Beekse Bergen tegen Omroep Brabant. “De afgelopen maanden zijn er nieuwe ‘cabins’ oftewel huisjes en safaritenten geplaatst.”

“Eigenlijk moet alles beter worden dan het was.”

Het hele voormalige vakantiepark aan het meer heeft een opknapbeurt gehad. “Sanitairgebouwen zijn aangepakt en recreatiewoningen zijn opnieuw ingericht. De bedoeling is om het hele park naar een hoger plan te tillen”, legt woordvoerder Engels uit. “Eigenlijk is alles beter geworden dan het was, vandaar ook de naamsverandering naar Lake Resort. Dat klinkt luxer en we hadden al ons Safari Resort met een hoge standaard.”

“Het is voor de Beekse Bergen wel een moment, deze naamsverandering”, zegt Engels. “Er is hard gewerkt om de kwaliteit te verbeteren en we geven ons park een nieuwe naam die daar recht aan doet. Het is dan spannend of het publiek dat dan ook waardeert.”

Het nieuwe gebouw is niet vanaf de hoofdentree van het Safaripark te zien. “Je moet dan eerst een eindje doorrijden naar de achterkant van het meer. Daar stond het afgebrande gebouw ook.”

Het nieuwe centrumgebouw en het Lake Resort zijn in de sfeer van Ewe, een Afrikaanse stam, gebouwd. Dat zie je terug in de kleurkeuzes, bouwstijl, patronen en materiaalgebruik. Het nieuwe centrumgebouw heeft de naam Ganvie Village gekregen. Ganvie is een belangrijke plek voor deze stam in Benin, een land in West-Afrika. Alle huizen staan hier op palen aan een meer.

Het complete gebouw brandde in juni af.

LEES OOK:
Wilde plannen Safariresort Beekse Bergen gaan door: 120 nieuwe kamers
Half jaar na brand Beekse Bergen verrijst nieuw hoofdgebouw
Grote brand in hoofdgebouw vakantiepark Beekse Bergen na gaslek

Omroep Brabant