Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Treinverkeer Tilburg-Boxtel stilgelegd na brand bij aanmaakblokjesfabriek

Foto: Toby de Kort/SQ Vision

Het treinverkeer tussen Tilburg en Boxtel is stilgelegd, vanwege de grote brand bij aanmaakblokjesfabriek Fire-Up in Oisterwijk. Daar woedt een grote brand in een loods die vol staat met pallets aanmaakblokjes. Tegen negen uur sloegen de vlammen uit het dak van het gebouw aan De Nedervonder.

Een 112-correspondent vertelde aan Omroep Brabant dat zondagnacht de schuiminstallatie van de loods al was afgegaan. Deze detecteert en blust een brand. Medewerkers hebben in de loods gezocht naar een brand, maar konden niks vinden. Maandagochtend zagen medewerkers een beetje rook uit een kiertje komen. Toen de brandweer aankwam, stond de loods vol vlammen.

Vier keer brand in korte tijd
Dit is niet de eerste keer dat er brand uit is gebroken in de fabriek. In september 2019 brak er in een paar dagen tijd vier keer brand uit. Volgens eigenaar Kees van Opstal van Fire-Up werden de branden destijds veroorzaakt door een andere samenstelling van een van de grondstoffen van de aanmaakblokjes. Daardoor zou de temperatuur van de aanmaaktabletten juist stijgen, in plaats van dalen.

Het is niet duidelijk of dat nu ook het geval is. Sinds de branden heeft het bedrijf meerdere veiligheidsmaatregelen genomen om broei in de blokjes te voorkomen.

Grote zorgen brandweer
De brandweer uitte na de reeks branden grote zorgen over Fire-Up. “Dit kan zo niet langer”, zei officier van dienst Sasbout Korting destijds over de situatie. “De angst dat dit een keer tot een grote brand leidt, is bij ons wel aanwezig. Er moet een aangepast plan worden gemaakt.”

LEES OOK:
Opnieuw brand bij aanmaakblokjesfabriek Fire-Up in Oisterwijk

Omroep Brabant