Sweelincklaan krijgt rotonde ter hoogte van Jac van Vollenhovenstraat

De Sweelincklaan in Tilburg Noord | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

De Sweelincklaan in Tilburg-Noord gaat begin april op de schop. De gemeente legt er een rotonde aan ter hoogte van de Jac van Vollenhovenstraat. Hierdoor moet de situatie veiliger worden voor zowel fietsers als automobilisten.

Fietsers krijgen voortaan voorrang bij het oversteken. Hierdoor zou de verkeerssituatie een stuk veiliger moeten worden. Er fietsen vaak kinderen, omdat er een paar scholen in de buurt zijn.

Werkzaamheden
Eerst moet er een aantal dingen voorbereid worden. Er moeten kabels en leidingen verlegd worden. Ook haalt de gemeente twee bomen weg. Die krijgen daarna wel een andere plek. 

De werkzaamheden gaan, wanneer alles meezit, van begin april tot half juni duren. Tijdens de werkzaamheden is de kruising tussen de Sweelincklaan en Jac van Vollenhovenstraat afgesloten. Bussen van Arriva zouden hier nauwelijks last van moeten hebben. Ook ambulances, brandweer en politie ondervinden bijna geen overlast.

Omleidingen
Normaal verkeer moet omrijden en ook voor de fietsers is er een andere route. Als de planning van de werkzaamheden bekend is, krijgen de buurtbewoners een brief met onder andere de tijdelijke verkeersregels.

Het ontwerp van de nieuwe rotonde op de Sweelincklaan.
De nieuwe situatie met rotonde. (foto: gemeente Tilburg)

LEES OOK:
Ria kan niet veilig oversteken bij Sweelincklaan: ‘Ook kinderen moeten de weg over’

Pieter Soethout