Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Slalom oud-Willem II’er Pavlidis genomineerd voor mooiste doelpunt van de wereld

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Het doelpunt van oud-Willem II spits Vangelis Pavlidis tegen Fortuna Sittard is genomineerd voor de Puskas Award. De award, vernoemd naar de legendarische oud voetballer Ferenc Puskás, wordt elk jaar uitgereikt aan de maker van het
mooiste doelpunt van het jaar, wereldwijd.

Na een slalom langs zes verdedigers maakte de Griek de 1-0 in de belangrijke wedstrijd tegen de Limburgers. Bij winst zou Willem II zich handhaven in de Eredivisie. Mede door het doelpunt van Pavlidis slaagde Willem II in die missie.

Mooiste van de wereld
Naast dat het doelpunt dus van grote waarde was voor de Tricolores maakt het nu kans om verkozen te worden tot mooiste doelpunt van de wereld. Pavlidis krijgt in de strijd om de mondiale prijs concurrentie van tien andere doelpuntenmakers. Nog niet eerder werd een speler uit de eredivisie genomineerd voor de prestigieuze award.

Pavlidis was één van de spaarzame lichtpuntjes in het matige seizoen van Willem II. Dit leverde de spits in de zomer een transfer op naar AZ. De Alkmaarders maakten zo’n 2,5 miljoen euro over naar de Tilburgers. In dienst van zijn nieuwe club begon de Griek stroef maar de laatste weken heeft hij zijn draai gevonden met een aantal belangrijke treffers.

De winnaar wordt bepaald door oud-topvoetballers en fans. De stemmen van beide groepen tellen voor de helft mee. De prijs wordt uitgereikt op 17 januari.

Gijs de Rooij