Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Rondje langs de velden (30 – 31 okt)

Voetbalvereniging Willem II in de buurt stokhasselt zuid in stadsdeel Tilburg-Noord | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Het afgelopen weekend zat weer bomvol met sport. De hockeyers van HC Tilburg kenden een goed weekend maar Willem II verloor met duidelijke cijfers. Omroep Tilburg zet de uitslagen voor je op een rijtje.

Voetbal
FC Utrecht – Willem II 5-1

Willem II heeft in een regenachtig Utrecht met 5-1 verloren. De twee ploegen stonden dicht bij elkaar op de ranglijst maar daar was op het veld weinig van te zien. De Tricolores deden in de eerste helft nog aardig mee maar werden in de tweede helft bij vlagen weggespeeld. Willem II sluit de maand oktober af zonder overwinning.

IJshockey
Tilburg Trappers – Hannover Scorpions 7-1

De beladen wedstrijd tussen de twee titelkandidaten van de Oberliga Nord is met overmacht gewonnen door de Tilburg Trappers. Na een aftastend begin bouwden de Tilburgers hun voorsprong uit naar 6-0. Na een tegendoelpunt van de Scorpions eindigde de wedstrijd in een 7-1 overwinning voor de Trappers.

Hockey
SCHC – HC Tilburg H1 2-3
Terriërs – HC Tilburg D1 0-1

De heren van HC Tilburg hebben een broodnodige overwinning geboekt. In de degradatiekraker werd nipt gewonnen van SCHC. Door de drie punten stijgt HC Tilburg naar de tiende plaats. De dames van HC Tilburg gingen op bezoek bij de hekkensluiter van de promotieklasse. In een lastige wedstrijd werd met 0-1 gewonnen van de Terriërs.

Volleybal
USV Protos – Volley Tilburg H1 0-3
Rabobank Orion Volleybal – Volley Tilburg D1 3-0

De mannen van Volley Tilburg blijven maar winnen. Ook zaterdag werd met imponerende cijfers gewonnen van USV Protos. Na zes wedstrijden staan de Tilburgers met de maximale 18 punten op de eerste plaats. De dames van Volley Tilburg verloren met ruime cijfers. In Doetinchem werd met 3-0 verloren van Rabobank Orion Volleybal.

Amateurvoetbal
Sarto – Olympia 3-1
SC ’t Zand – VUC 1-1
TSV Gudok – Baardwijk 2-0
ZIGO – Nieuwkuijk 1-0
Blauw Wit’81 – SV Reeshof 2-5
Were DiJong Brabant 2-5
OVC’26 – Gloria UC 3-0
Viola – WSJ 2-0
FC Tilburg – Beek Vooruit 4-0
DAW Schaijk – SVSSS 2-1

Na een moeizame start is Sarto helemaal op stoom geraakt. In eigen huis werd Olympia uit Gouda met 3-1 verslagen. Door de overwinning stijgt Sarto naar de derde plaats. SC ’t Zand heeft voor de tweede keer dit seizoen puntverlies geleden. In de thuiswedstrijd tegen VUC kwamen de Tilburgers niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Gudok heeft weer drie punten mogen bijschrijven. In de Reeshof werd met 2-0 gewonnen van Baardwijk uit Waalwijk.

Ook ZIGO heeft zijn wedstrijd gewonnen. De kraker in de middenmoot werd met minimaal verschil gewonnen door de Tilburgers. SV Reeshof is de top drie binnen gedrongen. Met een knappe 2-5 overwinning op bezoek bij Blauw Wit’81 werd de aansluiting met koploper Jong Brabant gevonden. De koploper uit Berkel Enschot won op zijn beurt met 2-5 van Were Di. OVC’26 heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt op hekkensluiter Gloria UC. Door de 3-0 overwinning heeft de ploeg uit Tilburg weer wat lucht en stijgen ze naar plek negen.

WSJ kende geen goed weekend. Op bezoek bij Viola werd met 2-0 verloren. Met deze nederlaag zakt de ploeg uit Tilburg-noord verder weg op de ranglijst en zijn de punten hard nodig. FC Tilburg heeft met duidelijke cijfers gewonnen van concurrent Beek Vooruit. In Tilburg werd met 4-0 gewonnen waardoor FC Tilburg zich stevig in de middenmoot handhaaft. SVSSS heeft niet kunnen stunten op bezoek bij hoogvlieger DAW Schaijk. De ploeg uit Udenhout verloor in een zwaarbevochten wedstrijd met 2-1.

Gijs de Rooij