Meer dan €4000 opgehaald voor Voedselbank en Quiet met fietsstallenactie

De wethouder, de Voedselbank en Quiet met de opgehaalde bedragen (Foto: Gemeente Tilburg).

Tilburgers konden hun fiets in december bij vier fietsenstallingen in het centrum stallen voor het goede doel. Hiermee is meer dan €4000 opgehaald. Bezoekers konden kiezen tussen twee goede doelen: de Voedselbank of Quiet.

Voor ieder bonnetje doneerde de gemeente een bedrag. De Voedselbank kreeg €2694,48 (meer dan 30.000 bonnetjes) en Quiet ontving €1567,68 (bijna 20.000 bonnetjes).

Plannen
Ien de Kock van de Voedselbank vertelt dat ze heel blij is met de donatie. ‘’Het is belangrijk dat mensen die hier komen zich thuis voelen. Daar hoort natuurlijk een lekkere kop koffie bij. Daarom willen we de oude koffiemachines vervangen. Zo kan iedere bezoeker van een kop koffie genieten.”

Bij Quiet gaan ze met het geld ervoor zorgen dat mensen hun fiets kunnen laten maken. Chantal van Rijswijk, de teamleider van Quiet Tilburg, vertelt: “Doordat onze leden een fiets kunnen gebruiken, maar ook kunnen laten onderhouden, wordt hun wereld vergroot. Ze kunnen dan écht meedoen.’’

Fietsen voor mede-Tilburgers
Wethouder Esmah Lahlah is ook blij met het resultaat van de actie: “Onze inwoners hebben ervoor gezorgd dat er mooie bedragen zijn gedoneerd. Ze fietsten dus eigenlijk écht voor hun mede-Tilburgers die wel een steuntje kunnen gebruiken in deze moeilijke tijden. Een mooie actie die solidariteit laat zien en warm werd ontvangen.’’

Pleun van Diessen