Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Burgemeester Weterings noemt weigering Roemeense gast discriminatie

Burgemeester Theo Weterings | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Een Tilburgse Bed & Breakfast weigerde onlangs een student uit Roemenië, vanwege zijn afkomst. De eigenaresse gaf toe dat dit standaard beleid is, na volgens haar ‘gemaakte afspraken met de gemeente’. Burgemeester Weterings reageert in een statement en noemt de bewering klinklare onzin.

De burgemeester geeft aan dat er geen gemeentelijk beleid is dat eigenaren van horecagelegenheden voorschrijft welke gasten zij wel of niet mogen ontvangen. Verder zegt de burgervader dat hij de zaak heeft besproken in de gemeenteraad en het hier volgens hem over discriminatie gaat.

Excuses
Burgemeester Weterings is dan ook van plan om contact met de Roemeense student op te nemen en hem namens de stad Tilburg zijn excuses aan te bieden. ‘’Wij zijn een gastvrije stad en wij verwerpen iedere vorm van discriminatie.’’

De eigenaresse van de B&B aan de Bosscheweg gaf eerder aan dat de maatregel in een brief van de gemeente zou staan. Deze brief bestaat volgens Weterings niet. Hij spreekt wel over een bestuurlijke maatregel die hij heeft opgelegd, na het aantreffen van illegale prostitutie in het pand.

LEES OOK: B&B in Tilburg weigert gasten uit Roemenië, boekingswebsite grijpt in

Fabrice Leclaire