Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Arjan Swinkels keert terug bij Willem II

De Kingside
Foto: Omroep Tilburg

Arjan Swinkels is terug op het oude nest. Het clubicoon van de Tricolores loopt een aantal dagen mee bij de jeugdopleiding van Willem II om vervolgens te kijken welke rol hij daar op termijn kan vervullen.

Swinkels doorliep de gehele jeugdopleiding van Willem II en kwam tussen 2004 en 2012 maar liefst 158 keer uit voor het eerste elftal van de Tricolores. De centrale verdediger en ex-aanvoerder ging altijd voorop in de strijd en groeide uit tot publiekslieveling.

Hoge pieken, diepe dalen
De periode van Swinkels bij Willem II kende zowel diepe dalen als hoge pieken. In het seizoen 2010/2011 degradeerde Swinkels met Willem II uit de Eredivisie, om een jaar later weer terug te keren op het hoogste niveau. Na de promotie nam Swinkels afscheid van zijn jeugdliefde en ging hij voor het avontuur in België. In 2021 zette Swinkels, inmiddels in dienst van VVV-Venlo, een punt achter zijn loopbaan.

Zoektocht na loopbaan
Hoofd jeugdopleiding Bastiaan Riemersma verheugt zich op de komst van Swinkels. “Bij de jeugdopleiding is er altijd plek voor mensen die goed zijn geweest voor de club. Dit geldt zeker voor Arjan en we helpen hem graag om te onderzoeken wat zijn volgende stap is na zijn actieve loopbaan als profvoetballer.”

Gijs de Rooij