Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

4 mei in beeld: Tilburg stond stil bij het verleden en heden

Dodenherdenking 2023 (Foto: Fabrice Leclaire/Omroep Tilburg)

Tilburg herdacht donderdagavond alle burgers en militairen die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen. In de St. Dionysiuskerk was een herdenkingsdienst waarna de bezoekers, begeleid door de Dutch Pipes and Drums, zich naar het Vrijheidspark begaven. Daar vonden twee minuten stilte plaats, gevolgd door de kransenlegging.

In de St. Dionysiuskerk waren er toespraken te horen van onder andere burgemeester Theo Weterings. De dienst werd muzikaal begeleid door Olga Prosolenko en Thijs Vernal. Vooral het gezang van de Oekraïense sopraan zorgde voor veel zichtbare emoties onder de aanwezigen.

Na de dienst verplaatste het gezelschap, waaronder het College van B&W, zich naar het Vrijheidspark. Dit gebeurde onder de begeleiding van Dutch Pipes and Drums. Bij de ceremonie op de herdenkingsplek waren veel belangstellenden aanwezig. Niet alleen de twee minuten stilte waren even indrukwekkend als altijd, maar de gedichten van twee Oekraïense basisschoolleerlingen zorgde voor een emotioneel moment.

Fabrice Leclaire