Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Eerste ‘Street Culture’ festival in Tilburg en NK freerunnen

TILBURG - 20230203 - Foto: Fotografie Jules van Iperen / Gemeente Tilburg.

Bij de Spoorzone in Tilburg vindt komende zomer het eerste ‘Street Culture’ festival plaats. Dit valt samen met het Nederlands Kampioenschap Freerunnen. Het festival heet ‘OnTrack’ en gaat op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni plaatsvinden.

ONTrack is een initiatief van de gemeente. Tilburg heeft namelijk veel sporters, artiesten, makers en andere creatievelingen. Het festival is gratis te bezoeken en de gemeente wil hiermee de Tilburgse straatcultuur laten zien. Hiphop, skateboarden, calisthenics, boulderen, inlineskate, dans, basketbal en BMX, al deze stromingen en sporten komen aan bod.

Ook zijn er workshops, optredens en battles. Het wordt een festival waar cultuur, sport en lifestyle samenkomen, volgens wethouder Maarten van Asten: “Als wethouder Evenementen kijk ik enorm uit naar de eerste editie van OnTrack. Ik ben trots op wat de samenwerking tussen ons als gemeente en de scene in Tilburg heeft opgebracht. Wat mij betreft is dit de eerste editie van vele.”

Sport, cultuur en lifestyle
Tegelijkertijd vindt dat weekend het NK Freerunnen plaats in de Koepelhal. Tijdens de competitie nemen de beste freerunners van het land het tegen elkaar op. Bij dit onderdeel draait het om wie het snelst het parcours aflegt.

Zowel OnTrack als het NK Freerun Speed is gratis te bezoeken.

Edita Saakian