Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Yuri Honing Acoustic Quartet presenteert het album Bluebeard

Het album Bluebeard levert prachtige, donkere nummers die traag voortbewegen. En die je zo ook meeslepen in het typische geluid van het Yuri Honing Acoustic Quartet.
Yuri Honing | Foto: Paul Bergen

TILBURG – Saxofonist en componist Yuri Honing is al jaren één van de vaandeldragers van de vaderlandse jazz van dit moment. Daarvoor kreeg hij in 2012 de prestigieuze Boy Edgar Prijs en maar liefst drie Edisons. Op vrijdag 11 september staat hij met zijn Acoustic Quartet op het podium van Paradox.

Bluebeard is de opvolger van Goldbrun. Het album is gewijd aan de Franse graaf Bluebeard, een berucht manspersoon uit een sprookje in het Europa van de zeventiende eeuw. Het levert al met al prachtige, donkere nummers die traag voortbewegen. En die je zo ook meeslepen in het typische geluid van het Yuri Honing Acoustic Quartet. Je hebt nu de kans om je te laten verleiden door Honing en zijn akoestische kwartet. En om dan binnen te treden in het mysterieuze klanklandschap van de iconische Blauwbaard.

Dat Honings muzikale kwaliteiten ook buiten de landsgrenzen weerklank vinden, blijkt uit zijn samenwerking met grootheden uit de jazz als Pat Metheney, Paul Bley en Charlie Haden. En uit een speellijst die hem tot nog toe over podia over zowat heel de wereld bracht.

Bij dit kwartet versmelt de muziek tot iets onbenoembaar moois – ***** Trouw

Yuri Honing tenorsax, Wolfert Brederode piano harmonium vibrafoon, Gulli Gudmundsson contrabas, Joost Lijbaart drums

Kees-Luc Simons