William Rutten geeft zijn geheimen prijs tijdens een theatercollege fotografie

Fotograaf William Rutten vertelt in een theatercollege over wat hij in ruim 30 jaar zoal heeft meegemaakt, en brengt je ook de kneepjes van zijn vak bij.
Foto: Adrian Sommeling

Het klinkt als een verhaal uit een boek: een brutale jongen uit een klein dorpje maakt op eigen kracht zijn droom waar en groeit uit tot topfotograaf. Al op zijn twaalfde ontdekt William Rutten dat fotograferen zijn grote passie is. Een paar jaar later gaat de tiener aan de slag bij Hitkrant. Vervolgens is hij er in ruim 30 jaar in geslaagd om zowat elke wereldster voor zijn lens te krijgen.

In een bijzonder theatercollege vertelt William Rutten over wat hij als fotograaf zoal heeft meegemaakt achter de schermen. Dit doet hij aan de hand van zijn mooiste foto’s. Maar uiteraard zal William ook uitgebreid praten over de manier waarop hij foto’s maakt. Hij legt namelijk uit hoe je ‘het perfecte plaatje’ krijgt en wat daar allemaal bij komt kijken. Woensdag 10 november in de concertzaal van Schouwburg Concertzaal Tilburg.

William Rutten over zijn aanpak: “Ik wacht op dat ene moment. Het moment waarop mijn model het schild laat vallen en naakt voor me staat. Op dat ene moment van argeloosheid, van onverschilligheid, sla ik toe en druk af. Ik wacht op de val van het masker, en leg het moment vast. De tel, de ingehouden adem, de uitbarstende lach.”

Kees-Luc Simons