Vernieuwende en brutale show Back On Stage doorbreekt een ijzige stilte

Musical- en muziektheaterorganisatie On Stage Tilburg viert haar terugkomst op het podium met de voorstelling Back On Stage in de studio van Schouwburg Tilburg.

Nadat de stichting On Stage Muziek- en Musicaltheater bij haar oprichting in 2000 begon als een plek voor studenten van Tilburg University is ze inmiddels uitgegroeid tot een organisatie waar plek is voor al het musical- en muziektheatertalent uit Tilburg en omgeving. Vrijdag 24 juni viert het gezelschap zijn terugkeer op het podium. Dan is het in de studio van Schouwburg Tilburg te zien met de theatrale kleinkunstvertelling Back On Stage.

Eerder vormden ze nog zo’n hechte groep. Maar na twee jaar stilte, waarin de On Stagers ineens toch allemaal een eigen weg op moesten gaan, zijn ze eindelijk weer bij elkaar, omdat ze zich samen voorbereiden op de nieuwe voorstelling Back On Stage.

Er zijn intussen in die twee jaar op ieders levenspad mooie, zielsblije, maar ook verdrietige momenten voorbijgekomen. Naar het zich laat aanzien is het bloed vervolgens gestroomd waar het niet gaan kan. Want de makers hebben zich door die veelzeggende momenten laten inspireren tot het schrijven van muziek. Ze schreven die speciaal voor Back On Stage, een voorstelling waarin je als publiek mee terug in de tijd wordt genomen, naar de lockdowns.

Eigenwijs, vernieuwend en brutaal

De On Stagers streven ernaar vernieuwende en uitdagende voorstellingen neer te zetten waar we met z’n allen niet omheen kunnen. Deze worden steeds gespeeld tegen een achtergrond die past bij zowel het thema van de voorstelling als bij het underground-DNA van het gezelschap. Daar komt nog bij dat ze deelnemer en publiek willen uitdagen om echt met elkaar in gesprek te gaan.

Door de jaren heen zijn de voorstellingen van On Stage aan te merken als brutaal en eigenwijs. En dit is 24 juni vast en zeker ook weer terug te zien in Back On Stage.

Kees-Luc Simons