Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Vrouw (86) na overval in eigen huis: ‘Wat een lefgozer tegen een oud mens’

De politie is op zoek naar deze verdachte (beeld: Bureau Brabant).

Een 86-jarige vrouw uit Tilburg is nog altijd ontzettend boos op de man die haar in haar eigen appartement heeft beroofd. “Wat een lefgozer om een oud mens met een mes te bedreigen”, zegt ze erover in de uitzending van Bureau Brabant maandagavond. “Hoe krijgt hij het in zijn hoofd. Dan is hij wel ver heen, hoor”, zegt ze ook.

De vrouw stond op 18 april van dit jaar oog in oog stond met een overvaller in haar appartement aan de Hoffmannlaan in Tilburg. Ze dacht dat de buurman aan de deur stond, toen rond kwart over acht de bel ging. Het bleek niet de buurman, maar een overvaller met een mes door wie ze bedreigd werd. Hij riep dat ze haar telefoon en pinpas moest afgeven. “Er ging van alles door mijn hoofd. Hoe red ik me hieruit”, dacht de vrouw.

De vrouw bleek niet voor één gat te vangen en reageerde heel dapper, zo blijkt uit de reconstructie in het opsporingsprogramma van Omroep Brabant. Ze stapte snel op haar balkon en deed die deur op slot. Ook de deur naar haar slaapkamer draaide ze op slot.

Vanaf het balkon vroeg ze vervolgens voorbijgangers om de politie te bellen. De overvaller leek wat verward en nam de benen.

Bewakingsbeelden
In de uitzending maandagavond laat de politie bewakingsbeelden zien waarop de overvaller vrij duidelijk te zien is. Het gaat om een getinte man van rond de twintig jaar oud. Hij is 1.80 tot 1.85 meter lang en hij heeft een smal postuur. Volgens het signalement dat de politie heeft verspreid, droeg hij een sjaal voor zijn gezicht. Hij droeg een muts en had zwarte kleding aan.

De politie acht de kans groot dat hij in de dagen voor de overval en ook op de dag zelf al in de buurt van de Hoffmannflat heeft rondgehangen. Wat mensen onder meer kan zijn opgevallen, is het loopje van de verdachte. Hij lijkt X-benen te hebben.

LEES OOK:
Man dringt woning binnen, 86-jarige vrouw verstopt zichzelf op balkon

Omroep Brabant