Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Vanbinsbergen Playstation mysterieus en heerlijk energiek in een slottour

Dit najaar doet Corrie van Binsbergen met haar energieke band Vanbinsbergen Playstation de landelijke tour Remise langs de jazzpodia. Op vrijdag 27 november staat ze met haar band in Paradox.
Deze gitaar van Corrie hangt straks aan de wilgen | Foto: Stefe Jiroflee

TILBURG – Gitariste en componiste Corrie van Binsbergen gaat zich toeleggen op het schrijven van muziek. Ze hangt haar gitaar dus aan het eind van dit jaar aan de wilgen en stopt ook met het organiseren van tours voor bands, projecten en festivals. Maar voordat het zover is laat ze nog even flink van zich horen. Dat doet ze met een grote ‘Best Of’ tour langs de podia in ons land. Op vrijdag 27 november staat ze met haar band in Paradox.

De gitariste en componiste is een graag geziene gast in Paradox. Ze speelde dan ook met vrijwel al haar bands en projecten bij dit podium hier in de stad. Dit najaar doet Corrie van Binsbergen met haar energieke band Vanbinsbergen Playstation de tour Remise door het land. Ze gaan langs de jazzpodia en laten daar nog even flink van zich horen tijdens een best-of feest. Ze brengen dan stukken uit hun rijke repertoire en ook nieuw werk.

De naam van de tour duidt op haar besluit om zich na dit jaar toe te leggen op het schrijven van muziek. Ze stopt dan met het organiseren van tournees voor bands, projecten en festivals. Terwijl de trein die al sinds 1986 doordendert zolang in de remise staat. Dat is dus sinds de start van haar eerste band Corrie en de Brokken. Van Vanbinsbergen Playstation verschenen tot nog toe drie CD’s. Dat zijn: Live, Tales Without Words in 2017 en eind 2018 het album 10. Voor Live kreeg de band een nominatie voor de Edison Publieksprijs 2016.

Twee shows op een avond met setlists die afwijken

De band speelt hier twee shows maar niet aan de hand van eenzelfde setlist. In de vroege show gaan ze veel naar zichzelf kijken, met naast nieuw werk stukken van Tales Without Words. Dat is dus het album dat in 2017 uitkwam. Daarop staan bewerkingen van composities die Corrie schreef voor haar literaire concerten. Muziek dan ook met een mysterieus randje, vol gelaagde en klankvolle werken. Maar de late show is vrij outgoing met stukken van de eerste, energieke CD Live. En ook met delen uit de suite die ze in 2018 schreef voor de gemeente Amsterdam, en met nieuw werk.

Corrie van Binsbergen gitaar, Mete Erker tenorsax en basklarinet, Miguel Boelens alt- en sopraansax Morris Kliphuis hoorn en kornet, Joost Buis trombone en lapsteel, Albert van Veenendaal piano, Dion Nijland contrabas, Yonga Sun drums

Kees-Luc Simons