Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Time Bandits kussen jaren 80 live tot leven in een opmerkelijke comeback

Frontman en zanger-gitarist Alides Hidding dompelt je met Time Bandits (groepsportret huidige bezetting) live ook onder in de sfeer van de jaren 80 bij pop-uppodium Heyhoef-Backstage.
Huidige bezetting van de Time Bandits (vlnr): Alides Hidding (zang, gitaar), Olaf Noordanus (drums), Marco van der Velden (bas), Ugene Latumeten (toetsen, zang) en Pascal Harting (gitaar)

Met zijn groep Time Bandits wist Alides Hidding in de tachtiger jaren van de vorige eeuw een plaats in de popwereld te veroveren. Deze Nederlandse band liet in die tijd zowel nationaal als internationaal van zich horen. In een fonkelnieuwe samenstelling, met bassist Marco van der Velden als aanwinst, zal zaterdagavond 17 december het pop-uppodium Heyhoef-Backstage in de Tilburgse Reeshof bespeeld worden.

In 1981 scoorden de Time Bandits een grote danshit met Live it Up, dat zelfs de top van de Amerikaanse dance charts bereikte. Kenmerkend aan de Time Bandits is het tot in de puntjes verzorgde, meeslepende geluid van funk, disco, soul en rock in combinatie met het onmiskenbare stem- en gitaargeluid van frontman Alides Hidding.

In 1983 bereikt het nummer I’m Specialized In You de tweede plaats in de top 40. Ook de daarop volgende single Listen To The Man With The Golden Voice haalt de top 10. De Bandits hebben tot dusver maar liefst vijf jaren aaneen in de Top 2000 gestaan.

Zowel binnen als buiten onze landsgrenzen

Ook internationaal breekt deze band door. De mannen scoren in het buitenland niet alleen in de Amerikaanse dance charts, ze vertrekken ook op tournee naar Australië en Nieuw-Zeeland. Want down under belandt de single Endless road bovenaan de hitlijsten. In het najaar van ’85 wordt de single Dancing On A String een hit. Alides scoort vervolgens ook in ’86, en wel met de single I Won’t Steal Away die hij samen met de Amerikaanse zanger, componist en producer Dan Hartman schreef.

Samenwerking

Momenteel werkt Alides als songwriter voor Nederlandse en Belgische artiesten, zoals Romeo, Ruth Jacott, Dana Winner, Helmut Lotti en Barbara Dex. Een hernieuwde kennismaking kwam er in 2021 door de deelname van Alides Hidding aan het AVROTROS-programma Beste Zangers. Ook zijn hits van vroeger werden in dit programma opnieuw voor het grote publiek gespeeld.

Diamonds in the sand – Time Bandits – Alides Hidding

Nu is de band dus terug op het oude nest in de regio Hart van Brabant en doen de mannen Heyhoef-Backstage aan.

Kees-Luc Simons