Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburgse Taolklas weer van start

Tilburg – Tegenwoordig is het helemaal hip om in het Tilburgs te communiceren. Maar… het schrijven daarvan is verre van gemakkelijk.

Wegens enorme belangstelling start De Stichting Tilburgse Taol in april 2018 wederom met een cursus om het schrijven van de Tilburgse Taol onder de knie te krijgen. Tijdens de cursus ga je aan de slag met de klanken, met de Tilburgse spellingsregels en met de oorsprong van typisch Tilburgse uitdrukkingen. Serieus, maar zeker ook met de nodige humor.

De cursus bestaat uit 8 lessen: 9 april, 16 april, 14 mei, 28 mei, 11 juni, 3 september, 17 september en 1 oktober. Het examen vindt plaats tijdens ‘De Taolbèttel’ op zaterdag 3 november 2018.

Nicole de Jong richtte zeven jaar geleden het Tilburgs Taolbuuroo op, is bestuurslid van de Stichting Tilburgse Taol, schrijft columns in het Tilburgs, geeft taoladviezen en is sinds vier jaar juryvoorzitter van Et Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol. Zij is dan ook de docente van de ‘Tilburgse Taolklas.’

Locatie: Montessoribasisschool De Elzen, Elzenstraat 14 A, 5038 HD Tilburg. De lestijden zijn van 19.30 tot 21.00 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op www.tilburgsetaol.nl. Uiterste aanmelddatum is vrijdag 23 maart aanstaande.

Mòkt dè ge-t goet mòkt!!

Omroep Tilburg