Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburgse regisseur ‘vermaakt en verrast’ met Alaraph

TILBURG – Regisseur Guust Mulder stort zich met zijn film Alaraph op het maken van korte speelfilms. De zwart-komische korte film vermaakt en verrast, maar werpt ook een kritische blik op de huidige always online-maatschappij en de invloed ervan op sociale contacten. De première van Alaraph wordt verwacht in februari 2018.

De film draait om Alaraph, een verstilde, mythische, man die als bezienswaardigheid te bezoeken is in de dierentuin. Hij ontwaakt en breekt los omdat zijn eenmalige paringsseizoen begint. Terwijl een opsporingsteam achter hem aan zit, botst zijn romantische aard rampzalig met de wegwerptijdgeest van nu.

Mulder wil met Alaraph kijkers vooral zoveel mogelijk vermaken en verrassen. Maar de film geeft ook stof tot nadenken over een actueel maatschappelijk thema. “We leven in een tijd waarin alles snel en makkelijk bereikbaar is. Wat me intrigeert is dat dit online gebruiksgemak ook steeds meer geldt voor onze sociale contacten. Worden hierdoor onze vriendschappen en relaties ook vluchtiger en inwisselbaar? Deze vraag wil ik met Alaraph onder de aandacht brengen”, aldus Mulder. “De film moet vervreemdend aanvoelen en vormt een overdreven afspiegeling van de hedendaagse maatschappij.”

Tijmen Moelker