Kunsthistorica geeft rondleiding bij Theaters Tilburg

Wie wel eens in Theaters Tilburg komt is het misschien al eens opgevallen: in het interieur van het monumentale gebouw hangen flink wat kunstwerken, van Lucebert tot Jan Cremer. De collectie is in de loop der jaren deel uit gaan maken van het meubilair, altijd aanwezig maar niet altijd even opvallend. Kunsthistorica Carla van Bree geeft op zaterdag 18 november een kijkje in de kunst-keuken van het theater, en neemt je mee op een wandeling langs de hoogtepunten.

Voorafgaand aan de rondleiding geeft Carla van Bree een korte lezing over het ontstaan van de collectie, de kunstenaars en hun werk. Waarom heeft het theater eigenlijk een collectie? En waarom juist deze werken? Voor de liefhebber is er ook de mogelijkheid om van tevoren te lunchen in de foyer van Theaters Tilburg.

Dit programma is tot stand gekomen vanuit samenwerking tussen Theaters Tilburg en de Bibliotheek Tilburg Centrum. In de bieb zal daarom in deze periode een speciale tafel ingericht zijn met (informatieve) boeken over kunst.

Tijmen Moelker