Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburgse kunstenaars exposeren bij Fort Sabina

Heijningen – Zaterdag 14 april start de groepsexpositie Sav/fe bij Fort Sabina bij Willemstad. Wij mochten alvast een kijkje nemen tijdens de voorbereidingen.

Fort Sabina, op zich al een bijzondere locatie, is nu het decor van een 15-tal kunstenaars, onder wie een aantal uit Tilburg. Mede door deze expositie schittert deze unieke locatie als nooit tevoren.

Tijdens ons bezoek bij de opbouw en voorbereiding van de expositie Sav/fe was dit al duidelijk te zien. Je ziet verschillende disciplines voorbijkomen, waaronder een aantal land-art installaties en keramische werken. Verschillende ruimtes in het fort zelf zijn ingericht met diverse werken en installaties.

De 15 kunstenaars hebben zich onder andere laten inspireren door de locatie, Fort Sabina Henrica en de historie ervan. Sommigen hebben zich laten inspireren door de Watersnoodramp (1953) en of de relatie hiervan tot het fort.

Ook is er een ruimte ingericht met een slowmovie- en geluidsloopinstallatie, waarbij de locatie en de functie van het fort experimenteel en op een unieke manier naar voren komen.

De expositie Sav/fe is een verwijzing naar zowel ‘save’ (beschermen, beschutten, opslaan, verzamelen, redden, conserveren), als naar ‘safe’ (afgesloten ruimte, behouden, bergplaats).

Wij lichten slechts een tipje van de sluier op, om het uiteindelijke resultaat te zien, is de expositie te bezichtigen van zaterdag 14 april 2018 tot zondag 22 april 2018. Geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

In ons programma CulTuur, woensdagavond 18 april bij Omroep Tilburg, is er meer te zien over deze bijzondere expositie en locatie.

fotocredits: Angelique Cornelissen

Omroep Tilburg