Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburgse cultuursector wacht in spanning af of ze de deuren nogmaals moeten sluiten

TILBURG – Het kabinet overweegt de culturele instellingen zoals musea, theaters en bioscopen opnieuw tijdelijk te sluiten. In de persconferentie op de avond van 3 november wordt duidelijk of dit plan definitief door zal gaan.

Het kabinet is aan het overwegen musea, theaters en bioscopen vanaf donderdag voor twee weken te sluiten. De sluiting van de deuren zal horen bij de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet hoogstwaarschijnlijk bekend gaat maken tijdens de persconferentie. De Tilburgse cultuursector wacht dan ook in spanning af.

De culturele instellingen in Tilburg, zoals het Natuurmuseum, zullen in de avond van dinsdag 3 november te horen krijgen of ze nogmaals de deuren moeten sluiten. Dit keer zou dat tijdelijk zijn voor een tijdsbestek van twee weken. Dit zal inhouden dat de instellingen dus zo’n twee weken geen bezoekers kunnen ontvangen. Shows, tentoonstellingen, films en optredens zullen dan afgelast worden.

Het Brabants Natuurmuseum

Het Natuurmuseum in Tilburg bereidt zich voor om nogmaals tijdelijk de deuren te sluiten. Het museum laat weten dat het een verschil is ditmaal omdat het hoogstwaarschijnlijk een tijdelijke sluiting zal zijn. Directrice Fiona Zachariasse: “Wij vinden dit allemaal erg uitdagend. Je probeert een bedrijf te runnen, en het blijft iedere keer weer een uitdaging als er weer nieuwe wijzigingen komen. We zullen het tijdens de persconferentie horen.”

Janneke Timmermans