Tilburgse componisten maken hun dromen waar

Stichting Muziek Nu voelt zich thuis in Tilburg als stad van culturele makers. Met het project ‘Dromen op muziek’ maken de Tilburgse componisten en initiatiefnemers Evert van Merode en Arjan van Baest hun dromen waar. Het sfeervolle hoogtepunt van het project wordt gevormd door de concerten ‘Dromen op muziek’ waarvan de eerste is op zaterdagavond 1 december 20:00 uur in Het Cenakel in Tilburg. Uitvoerenden zijn het Vlaamse pianotrio Trio Landini en het projectkoor Muziek Nu o.l.v. Arjan van Baest.

Het droomconcert vormt de feestelijke afsluiting van het project ‘Dromen op muziek’ van Stichting Muziek Nu. Zes talentvolle Nederlandse en Vlaamse componisten kregen begin 2018 de opdracht een werk te schrijven voor pianotrio (piano, viool en cello), geïnspireerd door poëzie met als rode draad ‘Dromen’. De werken worden uitgebracht op cd en een deel beleeft live een (wereld)première tijdens het concert in Tilburg. “Met veel ontvangen steun en betrokkenheid in het afgelopen jaar worden onze dromen hiermee werkelijkheid”, aldus een enthousiaste Van Merode.

Drie van de zes nieuwe composities van Nicoline Soeters, Br. Kris Oelbrandt, Ralf Pisters, Erik Desimpelaere, Van Merode en Van Baest worden op 1 december in Tilburg gespeeld door Trio Landini met Jenny Spanoghe (viool), Geert De Bievre (cello) en Paul Hermsen (piano). Daarnaast klinken er in de sfeer van Sinterklaas en Advent verschillende koorwerken, waarvan er enkele speciaal voor dit droomconcert door Van Baest en Van Merode geschreven zijn. Zangers uit Tilburg en omgeving vormen het projectkoor Muziek Nu.

Droomconcert Dromen op muziek | za 1 december, 20:00 uur (zaal open 19:30 uur) | Het Cenakel, Cenakel 1 | meer informatie over Muziek Nu, bestellen cd en reserveren van kaarten: www.muziek-nu.nl

Omroep Tilburg