Tilburgs componistenduo Strijbos & Van Rijswijk geven ‘Signaal bij Haanwijk’

Men neme een paar luidsprekers waar gearrangeerde geluiden uit schallen, een paar zangeressen die uitgerust zijn met megafoons, een prachtig stukje natuur en voor je het weet, ben je ineens onderdeel van een compositie van het Tilburgse componistenduo Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk. Tijdens het Theaterfestival Boulevard in en om ‘s-Hertogenbosch kregen de geluidskunstenaars…

Men neme een paar luidsprekers waar gearrangeerde geluiden uit schallen, een paar zangeressen die uitgerust zijn met megafoons, een prachtig stukje natuur en voor je het weet, ben je ineens onderdeel van een compositie van het Tilburgse componistenduo Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk.

Tijdens het Theaterfestival Boulevard in en om ‘s-Hertogenbosch kregen de geluidskunstenaars de kans om het prachtige landgoed Haanwijk om te kunnen vormen tot het decor van een waanzinnige voorstelling. Na een wandeling door de prachtige natuur werden de bezoekers eigenlijk als vanzelf meegevoerd door de geluiden die van alle kanten op het publiek werden afgevuurd.

‘Signaal bij Haanwijk’ is ingetogen en explosief tegelijk. Een goede herinnering aan het feit dat ons gehoor een van onze krachtigste zintuigen is. Hoe de componisten daarmee omgaan en wat het eindresultaat is, zie en hoor je in deze reportage.

Omroep Tilburg