Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Theaters Tilburg stelt verkoop van kaarten voor het nieuwe seizoen uit

Theaters Tilburg zal de komende weken met alle gezelschappen, orkesten, ensembles en artiesten in gesprek gaan over de gevolgen van de coronamaatregelen voor het nieuwe seizoen.

TILBURG – Theaters Tilburg ziet zich genoodzaakt om de lancering van de brochure en de start van de verkoop van kaarten voor het nieuwe theater- en concertseizoen 2020/2021 uit te stellen tot medio augustus. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten dat de verkoop in juni zou starten.

Corona heeft ook de culturele sector hard geraakt, en daarnaast bereidt de sector zich voor op het 1,5-metertheaterbezoek. Dit heeft voor Theaters Tilburg directe gevolgen voor het programma zoals dat al was gepland voor het nieuwe seizoen. Het theater zal daarom de komende weken met alle gezelschappen, orkesten, ensembles en artiesten hierover in gesprek gaan. Ze gaan dan samen kijken wat wel en niet door kan gaan, en op welke manier. Het theater volgt hierin het landelijke advies dat in overleg tussen podia en producenten tot stand is gekomen.

Deze zomer

In de zomer is de schouwburg veelal dicht, maar het theater wil dat er dit jaar dan buiten op een podium voorstellingen te zien zijn. Men zet op dit moment dus alles op alles om het programma hiervoor nog op tijd rond te krijgen.

Het nieuwe seizoen

Theaters Tilburg zegt dat de nieuwe data voor de lancering van de digitale brochure en voor de start van de verkoop van tickets voor het nieuwe seizoen eind juni volgen. Maar dit jaar vervalt de gedrukte versie van de brochure.

Kees-Luc Simons