Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Theaters Tilburg: de eerste namen van deze zomer zijn nu bekend

In de zomer, in de maand juli, gaat Theaters Tilburg een aantal activiteiten presenteren. Op kleine schaal, binnen en wellicht ook buiten. Het theater maakt de eerste namen nu bekend, en het programma wordt twee keer op een avond of middag aangeboden.
Foto: Raul Neijhorst

TILBURG – Nadat Theaters Tilburg op 12 maart de deuren sloot, is er niet alleen gewerkt aan een nieuw theater- en concertprogramma dat in september van start gaat, maar ook aan een speciaal programma voor de zomer. Op 27 en 28 juni gaat dit eerst van start met twee concerten voor 30 bezoekers van pianist Jan-Willem Rozenboom in de concertzaal. En in juli staan onder meer cabaret en voorstellingen voor de jeugd op het programma.

De eerste namen van de zomer bij Theaters Tilburg

In de zomer, eind juni en in de maand juli, biedt het theater een aantal optredens aan. Op kleine schaal, binnen en wellicht ook buiten. In zalen waar je met een beperkt aantal mensen een voorstelling mee kan maken. Theaters Tilburg maakt de eerste namen voor de zomer nu dus bekend, en biedt het programma dan twee keer op een avond of middag aan.

Van Jan-Willem Rozenboom tot Jörgen Raymann

Eind juni trapt Jan-Willem Rozenboom eerst af met twee concerten: Elke dag een beetje Bach. Muziek en verhalen over Bach, en met maar 30 bezoekers zal er zeker wel ruimte zijn voor inbreng van het publiek. Ook cabaretier Jörgen Raymann maakt zijn opwachting met een ‘coronaproof’ programma: ff eruit. Een ander programma, nu het toch over cabaret gaat, is van Lonne Gosling, die eerder al in de studio van het theater stond. En op elke zondag in juli staan er voorstellingen voor kinderen op het toneel: De vriendelijke draak, Het Astronautje, Gonnie & Gijsje en een ‘popconcert’ van Dirk Scheele.

In het begin van de Meeuwis-hit Brabant paste ik een principe uit de klassieke muziek toe, waar Bach een meester in was: de basnoot blijft hetzelfde terwijl de akkoorden veranderen, het zogenaamde orgelpunt. – Jan-Willem Rozenboom op classicstogo.nl

Kees-Luc Simons