Spelplezier spat er gegarandeerd van af bij Beets & Rosenberg

Samen met onder anderen pianist Peter Beets komt gitarist Stochelo Rosenberg naar Paradox om nummers te spelen van hun Django Tribute-album.

Samen met onder anderen de ‘keihard swingende’ pianist Peter Beets – bekend van Jazz Orchestra of the Concertgebouw – komt gitarist Stochelo Rosenberg vrijdag 15 oktober naar Paradox om nummers te spelen van hun Django Tribute-album. Twee virtuozen tussen wie een knallende muzikale chemie lijkt te zijn ontstaan waar het spelplezier van afspat.

Als grondlegger van de gipsyjazz wordt gitarist Django Reinhardt (1910 – 1953) tot op de dag van vandaag op handen gedragen. Met hits als Minor Swing en het prachtige Nuages drukte hij vanuit Europa een flinke stempel op de jazz. Duke Ellington nodigde hem destijds zelfs uit voor een concert in Carnegie Hall, New York. Maar als je het hebt over gipsyjazz van dit moment geniet Stochelo Rosenberg faam als een van de belangrijkste gitaristen. Hij speelde onder meer de soundtrack in van de film Django uit 2017 en treedt over heel de wereld op met zijn Rosenberg Trio.

Pianist Peter Beets staat bekend om zijn energieke en swingende spel. Hij werkte tot nog toe samen met tal van muzikanten als Toots Thielemans, Benny Golson, Benjamin Herman, Jeff Hamilton en Kurt Rosenwinkel. En nu dus ook met Stochelo.

Peter Beets wordt gezien als een van de hardst swingende pianisten van Nederland – jazzism.nl

Ik droom en visualiseer muziek, dat gaat 24/7 door – Peter op jazzhelden.nl

Peter Beets piano, Stochelo Rosenberg gitaar, Martin Limberger slaggitaar, Frans van Geest contrabas

Ik wilde Django worden – Stochelo op jazzhelden.nl

Kees-Luc Simons