Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Schumann, Strauss en Stravinsky in het Cenakel

Voor elke tweede zondag van de maand organiseert Stichting Muziek Evenementen Tilburg een bijzonder kamermuziekconcert in de voormalige kloosterkapel van het Cenakel. Zondag 12 november staan Schumann, Strauss en Stravinsky door het viool- pianoduo Matthieu van Bellen en Omri Epstein op het programma.

Mathieu van Bellen (Hulst, 1988), was prijswinnaar en finalist van diverse (inter)nationale concoursen, waaronder de Yehudi Menuhin Competition in Londen en het Wieniawski Concours in Polen. In Nederland won hij zowel het Prinses Christina als het Oskar Back Concours. Mathieu is sinds 2014 oprichter en artistiek leider van het Scaldis Festival in Zeeuws-Vlaanderen.

Omri Epstein (Israël, 1986) studeerde af in Londen aan zowel het Royal College of Music als aan de Royal Academy of Music en studeerde in Berlijn aan de Universität der Künste. Sinds 2012 is hij lid van het hoog aangeschreven Busch Trio dat veel succes heeft op de Europese en Amerikaanse concertpodia. Hun tweede cd, een vervolg van de reeks van Dvorak’s complete kamermuziekwerken voor het label Alpha Classics, is in de maak.

foto: Ezra Blake

Tijmen Moelker