Roel Spanjers & Sunset Travelers serveert zijn publiek een muzikale stoofpot

Sunset Travelers is de band die toetsenist en zanger Roel Spanjers in 2001 oprichtte. Binnenkort doen deze ‘zwaarbepakte reizigers’ Heyhoef-Coolvibes aan.

Toetsenist en zanger Roel Spanjers is in Nederland stilaan uitgegroeid tot een van de meest gevraagde studio- en gastmuzikanten. Hij speelt dan ook bij formaties als J.W. Roy, Luther Allison, Frédérique Spigt, en de cajun- en zydecoband Captain Gumbo. En niet in de laatste plaats speelde Roel in maart 2020 al eens bij Heyhoef-Backstage in de band van zanger Malford Milligan. Maar Sunset Travelers is sinds Roel deze vierkoppige band in 2001 oprichtte wel te beschouwen als zijn eigen band. Op zondag 7 november doen de vier ‘reislustige’ en ‘zwaarbepakte’ mannen Heyhoef-Coolvibes aan.

Sunset Travelers belooft, met Roel in de rol van chef-kok, het publiek een smakelijke muzikale stoofpot op te dienen. Deze dampende, rijk met rhythm & blues, southern soul en blues gevulde ‘gumbo’ is geïnspireerd op het diepe zuiden van de VS. Met legendarische muziekplekken als Memphis, Mississippi en New Orleans gaan tranentrekkers uit de rootstraditie, swingende grooves en down home blues de pan in.

Roel Spanjers, Richard van Bergen, JJ Goossens en Nico Heilijgers zijn drukbezette side-men en spelen en toeren het hele jaar door. Maar de kenners weten dat deze vier heren al jaren samen óók The Sunset Travelers vormen. Zanger en gitarist Roscoe Chenier, hun muzikale mentor, zal 7 november worden geëerd, naast helden als Dr. John, The Band, Professor Longhair, Fats Domino en Chuck Berry. Daar komt nog bij dat de band dan nieuwe eigen songs gaat spelen.

Roel Spanjers vocals, Hammond en piano
JJ Goossens drums
Richard van Bergen gitaar en vocals
Nico Heilijgers bas en vocals

Kees-Luc Simons