Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Paradox 1½ Meter Sessies – Eric van der Westen, Aron Raams & Koen Smits

Paradox 1½ Meter Sessies: Eric van der Westen - foto Eric en Aron Raams
Eric van der Westen en Aron Raams | foto: Paradox

Paradox streamt live de tweede editie in een reeks van 1½ Meter Sessies: Eric van der Westen, Aron Raams en Koen Smits, en wel op vrijdag 8 mei vanaf 20.30 uur. Een goed verstaander heeft nu al in de gaten dat de naam van de reeks een knipoog is naar het bekende programma 2 Meter Sessies. De sessie is op 8 mei gratis te volgen via YouTube en diverse pagina’s op Facebook, maar ook met het principe “betaal wat je wil”. Via de site van Paradox kun je een kaartje kopen, ofwel een donatie doen. Die komt zo ten goede aan de musici die je dit alles voorschotelen.

De Tilburgse bassist en componist Eric van der Westen is altijd in de weer met van alles. Zo schrijft hij muziek voor film, selecteert hij stukken voor een jazzkwartet uit zijn brede repertoire, maar schrijft hij ook liedjes voor singer-songwriters. Voor grote en kleinere ensembles. Hoe veelzijdig hij ook is, wat voor Paradox toch als een paal boven water staat is dat het melodieus, altijd spannend en mooi is.

Op 8 mei leren we de blueskant van Eric kennen. Op deze aparte 1½ Meter Sessie brengt hij samen met zijn muzikale bloedbroeders, gitarist Aron Raams en trompettist Koen Smits, een ode aan de blues. Dat doen ze dan met stukken van Robert Johnson, Mississippi John Hurt, maar ook van anderen.

Kees-Luc Simons