Opvallend: The BlueBirds slaan hun vleugels met nieuwe kracht uit

The BlueBirds presenteren hun show Great Big World als ode aan de vrouw. De show is te zien in Concertzaal Tilburg.
Foto: Nienke de Groot

In 2017 begonnen de zangeressen en songwriters van The BlueBirds vanuit hun gezamenlijke liefde voor country en americana met het maken van muziek. Inmiddels zijn ze weer helemaal terug met hun tweede show Great Big World, waarin ze een ode aan de vrouw brengen. Eigen songs van het album Great Big World wisselen hierin klassiekers van Dolly Parton, Dixie Chicks en Kacey Musgraves af. Bijzonder aan deze show is te noemen de Special Guest, namelijk niemand minder dan Leonie Meijer. The BlueBirds staan op 18 mei op het podium van Concertzaal Tilburg met deze lofzang aan de vrouw.

Vanaf 2021 zijn The BlueBirds een vrouwencollectief, waarin de twee vaste BlueBirds Krystl en Rachèl Louise de leiding hebben. Ze schreven hun tweede album Great Big World samen met vrouwelijke vocalisten en songwriters zoals Janne Schra, Hadewych Minis, Yori Swart en Birgit Schuurman. Songs geïnspireerd door indie en folkmuziek, waarbij meerstemmigheid de boventoon voert.

Rachèl Louise in actie in de show waarin alles draait om muzikaliteit, verhalen en liefde voor muziek | Foto: Fotono Photography en Catching Music
Krystl | Foto: Fotono Photography en Catching Music
Leonie Meijer als speciale gast

In 2011 kreeg Leonie Meijer nationale bekendheid als finaliste van het allereerste seizoen van The Voice of Holland. Er volgden hierna meerdere albums en vanaf 2014 lijkt Leonie nauwelijks meer weg te denken uit het theater; samen met regisseur Bavo Galama maakte ze tot nog toe vier soloprogramma’s.

Deze avond zal zij als derde BlueBird het collectief compleet maken.

Leonie Meijer | Foto: Fotono Photography en Catching Music

Kees-Luc Simons