Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Nieuw straatevenement in echte volkswijk

Van 1 t/m 30 september presenteren Stichting Straat, Stadsmuseum Tilburg en Factorium Podiumkunsten ‘Tussen klooster, Kwetterie en Kerk’; een gloednieuw Tilburgs evenement voor liefhebbers van cultuur, erfgoed, architectuur en stadshistorie.

Tussen Klooster, Kwetterie en Kerk vindt plaats in het gebied Oudedijk, Varkensmarkt, Veestraat, Nieuwstraat en Zeeheldenbuurt (wijk Trouwlaan). Het staat in de traditie van soortgelijke evenementen waarin o.a. de Goirkestraat, Korvelseweg, Ringbaan, Bredaseweg en Tuinstraat centraal stonden.

Het programma van Tussen Klooster, Kwetterie en Kerk is zeer divers, met o.a. rondleidingen langs zeldzame bomen, straat- en parkexposities, films en de openstelling van het museum van de Zusters van Liefde. Het evenement wordt op 29 en 30 september afgesloten met een spectaculair programma. Op diverse locaties worden de historie, de huidige wijkbeleving en bewonersherinneringen verbeeld met dans, muziek, theater, zang, films, huisontmoetingen bij bewoners en andere presentaties.

Op zaterdag 1 september verschijnt een gelijknamig boek over het verleden en het heden van de wijk, met ontroerende interviews met (oud-)bewoners en veel foto’s. Dit boek is verkrijgbaar bij Gianotten Mutsaers (Emmapassage), Livius de Zevensprong (Nieuwlandstraat) en mfa Zuiderkwartier (Wassenaerlaan).

Omroep Tilburg