Op naar de jaren 60 met The Preacher Men

The Preacher Men is hét nieuwe Hammond trio bestaande uit Efraïm Trujillo op saxofoon, Rob Mostert op het indrukwekkende Hammond B3 orgel en Chris Strik op drums. Deze drie muzikanten delen de liefde voor de klassieke sax, drums & Hammond trio’s uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw.

Ieder voor zich hebben ze hun sporen in het binnen- en buitenland verdiend. In 2016 verscheen hun eerste CD Preaching Out Loud die zeer goed ontvangen werd. Sindsdien speelden zij meer dan 40 keer op festivals, in theaters en in jazzclubs zowel in Nederland als België.

In het najaar van 2018 verscheen de tweede CD getiteld Blue. Blue staat voor een muziekstijl (de blues) en een gemoedstoestand (feeling blue). Tijdens de gelijknamige voorstelling worden muzikale verhalen verteld die je terugnemen naar de tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York, de tijd van helden als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson en Stanley Turrentine. Maar ook de eigen verhalen van The Preacher Men komen aan bod. Want deze verhalen, met ‘ups & downs’, vormen nog altijd de inspiratie voor de jazz, gospel en blues.

The Preacher Men staat op vrijdag de 19e in Paradox Tilburg. Aanvang 20:30u, zaal open 19:30u. Meer informatie: paradoxtilburg.nl

Kees-Luc Simons