‘Ontaarde’ cross-over van psychedelica, souljazz en garagefunk

Het Belgische Evil Empire Orchestra brengt een ontaarde cross-over van psychedelica, souljazz en garagefunk. De rauwe, mystieke soulzang van frontvrouw Kimberly Dhondt en de verpulverende stootkracht van haar zevenkoppige band komt dus op zaterdag de 20e naar Paradox.

Na de release van Evil Empire Orchestra’s debuut-EP in het najaar van 2017 gaat het zo hard. De band wordt dan ook direct uitgenodigd om op te treden in De Wereld Draait Door. Daar weten ze live als geen ander te overtuigen. Direct erna volgt ook een uitgebreide clubtour en bomvol festivalseizoen door België en Nederland.

Tussen alle shows door duikt de Belgische band toch de Amsterdamse Electric Monkey studio in voor de opnames van hun album ‘Start a Fire’, dat 8 maart verscheen. Evil Empire Orchestra over Start a Fire: “Dit album is een protestsong. Start a Fire. Wat in de maatschappij broeit woedt bij ons vanbinnen. We stoken vuur onder gevestigde waarden en spelen vrijheid. (…) Een ongezouten schreeuw naar wat duurzaam en recht is.”

Evil Empire Orchestra is: Kimberly Dhondt vocals, Thomas Deckx drums, Mukti Gabriels gitaar, Dennis Nicles bas, Martijn van den Broek toetsen / percussie, Wannes Jacobs baritonsax, Joachim Thys tenorsax, Kris van Hees trompet

Zaterdag de 20e in Paradox Tilburg. Aanvang 20:30u, zaal open 19:30u. Meer informatie: paradoxtilburg.nl

Kees-Luc Simons