Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Nina June vanavond ook te horen tot in New York?

Ze wordt soms vergeleken met zangeressen als Ane Brun en Agnes Obel, terwijl ze toch haar eigen sound heeft. Zo speelde Nina June in zalen van Paradiso tot New York en zong ze duetten met HAEVN en Thomas Dybdahl.
Foto: Theaters Tilburg

TILBURG – De Nederlandse zangeres Nina June is de hoofdact van vrijdag 17 juli op het podium buiten tijdens het zomerse programma bij Theaters Tilburg. Daarnaast start de avond er, voor haar act, met muziek van singer-songwriter Flemming uit Vught.

Ze wordt soms in één adem genoemd met zangeressen als Ane Brun en Agnes Obel, terwijl ze toch haar eigen sound heeft. En die reikt zelfs tot buiten de landsgrenzen. Zo speelde Nina June tot nog toe in zalen van Paradiso tot New York en zong ze duetten met HAEVN en Thomas Dybdahl.

Maar de avond start dus eerst met muziek van Flemming die op dit moment vocalen studeert aan de Rockacademie. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft dit aanstormend talent al op veel mooie plekken mogen staan, zoals op Pinkpop en Eurosonic Noorderslag. Ook was hij winnaar van Giels TalentenJacht, en was hij te horen in De Wereld Draait Door. Onlangs bracht hij nog zijn debuut uit, het album met als titel Black & Grey. En nu is hij zowaar te horen in de ‘opmaat’ van Nina June.

Kees-Luc Simons