Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Nieuw: Pieter Derks presenteert update van zijn voorstelling

Cabaretier en columnist Pieter Derks speelde met zijn show ‘Voor wat het waard is’, en toen gingen de theaters dicht. Hij besloot inmiddels de draad weer op te pakken.

Cabaretier en columnist Pieter Derks speelde anderhalf jaar met zijn show ‘Voor wat het waard is’, en toen gingen de theaters dicht. Hij besloot zodra het kon de draad weer op te pakken, met een nieuwe versie van dezelfde voorstelling. Daarom staat hij op woensdag 7 en donderdag 8 juli in de schouwburg van Theaters Tilburg.

Er zijn liedjes die intussen een nieuwe lading kregen, verhalen die in een ander licht kwamen te staan, en actuele grappen die Pieter niet kon laten liggen. En verder rekent hij, op een manier die vrolijk en nuchter te noemen is, ook nog steeds af. In de eerste plaats met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Maar zeker ook met zichzelf. En met alle onzin die ons volgens hem dag in dag uit blijkt te worden verkocht. Omdat Pieter dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we logisch vinden. De zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken, en dan op hun plek zetten. Altijd klaar om een paar grappen uit te delen. Zijn doel? Een vrolijke avond, zegt hij. En dan de dag erna merken dat je toch met een andere bril om je heen aan het kijken bent.

‘Voor wat het waard is’ van Pieter Derks is flonkerend, ideeënrijk cabaret. (…) bij elkaar maakt het tot een flonkerende, steengoede voorstelling, de beste die Derks tot nu maakte. – NRC ★★★★★

Actueel, scherp, verrassend en op een vriendelijke manier venijnig. (…) Pieter Derks heeft een zachte uitstraling op het podium. Ontspannen en innemend zet hij een show neer waarbij je van begin tot eind aan zijn lippen hangt. – theaterkrant.nl

Kees-Luc Simons