New Yorks blues-icoon SaRon Crenshaw treedt op in Heyhoef

Tilburg – SaRon Crenshaw werd geboren op 21 januari 1961 en groeide op in Passaic County, New Jersey. Zijn vader kocht zijn eerste gitaar voor zijn 8e verjaardag.

SaRon luisterde veel naar B.B. King, blues en rhythm and blues-funk en speelde mee met wat hij hoorde. Zo heeft SaRon leren spelen. Bladmuziek lezen kon hij namelijk niet. Alles was gebaseerd op zijn gehoor, instinct en mateloos oefenen en meespelen met platen.

In 2010 en 2011 speelde SaRon op de grote podia van de wereld in het voorprogramma van Robert Cray en B.B. King. Hij bespeelt een Gibson Lucille gitaar die natuurlijk is voorzien van een signatuur van Big Boy King himself. SaRon heeft in Nederland inmiddels twee albums uitgebracht. 

The Visionairs is inmiddels de vaste begeleidingsband van SaRon op zijn tours in Europa (Nederland, Belgie en Spanje). The Visionairs bestaan uit veelvuldig bluesaward winnaar Bart Kamp (bas), Frank Duindam (drums) en Patrick Cuyvers (hammond).

SaRon kijkt ernaar uit om met deze band voor het eerst op het Heyhoef-Backstage podium te staan en het Brabantse publiek te entertainen. 

Heyhoef-Backstage | zaterdag 12 mei, aanvang 20.30 uur, zaal open 20.00 uur | tickets zijn te bestellen via www.heyhoef-backstage.nl

fotocredit: L Gabriels

Omroep Tilburg