Muziekproeverij met Nieuwe Koninklijke Harmonie

Tilburg – Altijd al eens willen fluiten op een dwarsfluit of helemaal losgaan met slagwerk? Dan kun je op zaterdag 30 maart je slag slaan tijdens de muziekproeverij van de Nieuwe Koninklijke Harmonie. Tijdens deze proeverij mag je kennismaken en proeven van de vele verschillende muziekinstrumenten.

De Nieuwe Koninklijke Harmonie organiseert de muziekproeverij om zowel jongeren als volwassenen te inspireren muziek te maken. Volgens de muziekvereniging heeft muziek een belangrijke maatschappelijke en sociale functie. Muziek haalt herinneringen naar boven, maakt mensen blij en zorgt voor een gemoedelijke en vaak ook feestelijke sfeer. Daarnaast heeft muziek ook een verbindende factor die NHK ook uitdraagt door samen te werken met organisaties in Tilburg. In samenwerking met het Oranje Comité Tilburg verzorgde de harmonie een Koningsconcert tijdens Koningsdag 2018.

Tijdens de muziekproeverij word je goed begeleid en is er informatie te vinden over muzieklessen en het lidmaatschap bij de Nieuwe Koninklijke Harmonie. Ook zal er een optreden plaatsvinden van het Opstaporkest.

De muziekproeverij is vrij toegankelijk en vindt plaats van 10:00 – 14:30 uur in het monumentale pand aan de Stationsstraat 26 in Tilburg.

Minouck Jonkers