Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Mudita neemt zijn publiek vrijmoedig mee op expeditie

Mudita neemt zijn publiek mee op een klankexpeditie langs warmbloedige, melancholische droomoorden.

De ware muzieknatuur van Mudita lijkt niet echt vast te pinnen te zijn op slechts één genre. Het trio kleurt er immers vrijmoedig binnen en buiten de lijntjes op los. Mudita gaat de luisteraar op vrijdag 10 september bij Paradox meenemen op klankexpeditie langs zwoele, melancholische droomoorden. Soms sober van toon, dan weer uitbundig en verleidelijk.

Met haar wendbare stem lokt Sanne Rambags je er die dag het reservaat Mudita binnen als ze intiem tedere woordjes en vocale oefeningen zonder tekst in je oor fluistert.

Eenzelfde onbevangenheid lijkt ook terug te horen te zijn bij haar reisgenoten. Pianist Sjoerd van Eijck gaat naar de kern van de muziek en zet de lijnen uit. Het schilderachtige spel van trompettist Koen Smits luistert de klankreis intussen op.

Mudita’s verkenningsdrift blijkt niet onopgemerkt te zijn gebleven. Voor het album Listen To The Sound Of The Forest waar het trio in 2018 mee voor het voetlicht trad, ontvingen de drie een Edison in de categorie Jazz World Vocaal/Nationaal.

De passie voor alles dat groeit en bloeit die ze met z’n drieën delen, klinkt ook door op het nieuwe album Nature Of The Netherlands. Dat verscheen nog dit voorjaar. Op dit album brengt Mudita een blijk van eer aan de natuurpareltjes die ons land rijk is.

De composities klinken als oases van verstild, maar overal voelbaar en ten diepste bezield leven – Trouw

De 21 nationale parken zijn heel erg mooi uitgebeeld in korte en lange composities, heel sfeervol – Sublime FM

Sanne Rambags vocalen, Koen Smits trompet, Sjoerd van Eijck piano

Kees-Luc Simons