Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Mudita geeft concert met publiek, ook te volgen via livestream

Het Tilburgse podium kijkt uit naar het concert van Mudita: “In de groep worden de muzikale achtergronden van drie verweven in één geluid. Sjoerd van Eijck achter de toetsen, Koen Smits op trompet en zangeres Sanne Rambags zoeken ook de muzikale grenzen.”
Foto: Paradox

TILBURG – Sinds begin juni zijn de deuren van Paradox weer open. Op 26 juni is er, voor de vierde keer op vrijdag, livemuziek te horen voor publiek, dit keer van Mudita. Deze groep bestaat uit Sanne Rambags, Sjoerd van Eijck en Koen Smits. En omdat er wegens corona dan maar een beperkt aantal mensen in levenden lijve bij kan zijn, is het concert ook live te volgen via een stream.

Mudita

Paradox leeft toe naar het concert: “In Mudita worden de muzikale achtergronden van drie jonge muzikanten als het ware verweven in één geluid. Zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits zoeken de grenzen van hun instrumenten op. Daar laten ze zich in de eerste plaats bij inspireren door stilte en intensiteit. Met hun warme klanken en melancholische improvisaties zijn ze dan ook in staat om een breed publiek aan te spreken en om samen als geen ander een sfeer te creëren. Door het minimalistische spel en de vrije benadering van hun composities is echt geen enkel concert dat ze geven gelijk. Op één enkel punt na: het geluk en de magie die tijdens het spel ontstaat.”

Prijs

In 2018 kwam hun eerste album Listen To The Sound Of The Forest uit. In 2019 wonnen zij toen ook een Edison, de oudste muziekprijs hier in het land. Die was dus voor dit debuut, en viel in de categorie Jazz World Vocaal/Nationaal. Op dit album zijn al met al composities over zoeken, verlangen en loslaten te horen. Met de natuur als grootste bron van inspiratie.

‘Veel stukken zijn ronduit indrukwekkend, virtuele landschappen in muziek.’ – Jazzism

‘Een pianist die zelfstandig beweegt binnen de sfeer van Eric Satie, een trompettist die de traditie van zijn instrument naar zijn hand durft te zetten en een zangeres die al diverse kanten van haar kunstenaarschap heeft getoond en er nu nog verder in doordringt. Dat is puntig samengevat waar de muziek op Listen To The Sound Of The Forest van Mudita op neerkomt.’ – JazzNu

Bezetting
Sanne Rambags (zang), Koen Smits (trompet), Sjoerd van Eijck (piano)

Meer over dit vierde concert na de befaamde 1½ Meter Sessies is ook te vinden op de site van Paradox.

Kees-Luc Simons