Montis, Goudsmit en Directie gaat hier onweerstaanbaar het vuurtje opstoken

Frank Montis, Anton Goudsmit en Cyril Directie delen een zwak. Namelijk dat voor groovende souljazz, gespeeld met verbazend veel energie. Onweerstaanbaar knallen is het motto van dit trio.

TILBURG – Een jaar geleden deed het trio Montis, Goudsmit en Directie de muren van Paradox al heftig heen en weer gaan tijdens het concert waar het podium het nieuwe jaar mee opende. Voor dit jaar staat hier opnieuw een explosief concert geboekt van de mannen om het jaar 2020 in één klap te vergeten en om vooruit te kijken naar betere tijden. Op vrijdag 5 februari gaat het trio er dus weer dampen, stampen, stomen en stieren. Het concert is dan vanaf 20.30 uur te volgen via een livestream.

Frank Montis, Anton Goudsmit en Cyril Directie delen een zwak. Namelijk dat voor groovende souljazz, gespeeld met verbazend veel energie. Hun muziek is noch subtiel te noemen noch zijn haar klanken echt wonderschoon, maar met de band is het geheid wel knallen geblazen. Onweerstaanbaar, rauw, opzwepend en dansbaar, en beslist niet alleen voor de jazzpodia. De laatste jaren waren de drie dan ook juist heel actief op de poppodia en op de festivals. Met een nieuw album in de maak laat het trio nu ook weer live nummers van zijn tweede album horen.

De mannen

Anton Goudsmit speelde al ontelbaar vaak in Paradox, onder meer met New Cool Collective, The Ploctones en BRUUT!. Hij geldt voor velen als een van de meest aansprekende gitaristen van het land als het gaat om jazz. In 2010 won Anton nog de VPRO/Boy Edgar prijs.

Als toetsenist op zijn Hammond is Frank Montis bekend van zijn eigen band DelMontis. Ook maakte hij tot voor kort deel uit van Gare du Nord. En dan is er, niet in de laatste plaats, nog Cyril Directie. Hij deelde als drummer tot nu toe geregeld het podium met bands als Kane, New Cool Collective en The Postmen. Cyril blijft vanachter zijn drumstel het vuurtje maar opstoken, en zo gaat de muziek live echt alle kanten op.

Frank Montis Hammond orgel, Anton Goudsmit gitaar, Cyril Directie drums

Kees-Luc Simons