Montis Goudsmit Directie knalt en groovet live ‘onweerstaanbaar’ hun debuutalbum

Montis Goudsmit Directie laat debuutalbum live horen - persfoto van de groep

TILBURG – De heren Frank Montis, Anton Goudsmit en Cyril Directie delen een voorliefde. Namelijk die voor groovende souljazz gespeeld met een overdosis aan energie. Geen muzikale subtiliteiten of wonderschone klanken, maar onweerstaanbaar knallen is het motto van dit all-star trio. Rauw, opzwepend en dansbaar en ook zeer feestelijk om het jaar in Paradox mee te openen! Op vrijdag 10 januari laat de groep Montis Goudsmit Directie er dus live hun debuutalbum ‘Taste of Culture’ horen.

Anton Goudsmit speelde al diverse malen in Paradox, onder meer met The Ploctones en recent nog met BRUUT!. Hij geldt als een van de meest aansprekende gitaristen van het land als het gaat om jazz. In 2010 won Anton nog de VPRO/Boy Edgar prijs. Als toetsenist op zijn Hammond is Frank Montis bekend van zijn eigen band DelMontis. Ook maakte hij tot voor kort deel uit van Gare du Nord. En dan is er nog Cyril Directie. Hij deelde in het verleden regelmatig het podium met namen als Kane, New Cool Collective en The Postmen. Cyril blijft vanachter zijn drumstel het vuurtje maar opstoken, en zo gaat de muziek live echt alle kanten op.

Klassiekers van Grant Green, The Meters, John Scofield en Eddie Harris wisselen eigen nummers af. Het gaat dan om nummers van het onlangs verschenen album ‘Taste of Culture’.

Paradox noemt optredens van Montis Goudsmit Directie ronduit onweerstaanbaar. Ze zijn dan ook onder de indruk van hoe de groep keihard groovet en van de flinke portie humor die de groep brengt.

Bezetting
Frank Montis (Hammond orgel), Anton Goudsmit (gitaar), Cyril Directie (drums)

Kees-Luc Simons