Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Minifestival Opstokerij in Theaters Tilburg

Ontmoet De Stokerij, een nieuw theatercollectief rondom de Nachtgasten-acteurs Yorick Zwart en Koen Wouterse. Het gezelschap wordt in Tilburg gelanceerd met het minifestival Opstokerij: twee toneelvoorstellingen (Kiwi, Free As a Bird en Montyn) in de namiddag op gekke plekken in de schouwburg met een beperkte capaciteit. In de avond vindt het grotere stuk Bedrog (Pinter) in de studio plaats. De Stokerij is te zien op 13 januari in de studio van Theaters Tilburg.

De eerste voorstelling begint om 15:30 uur: Kiwi, Free As A Bird. Een keiharde en indringende solovoorstelling over de Arnhemse dakloze Anton Kolkman. Het laat zien hoe makkelijk ieder mens kan afglijden, hoe weinig mogelijkheden er zijn voor hen die zijn afgegleden, maar vooral over hoe je de mooie dingen van het leven op waarde moet schatten.

Om 17:00 uur kunt u genieten van Montyn. In deze voorstelling verbeeldt Yorick Zwart het leven en werken van Jan Montyn, hij vertelt het verhaal van de kunstenaar die zich in WO II door een hang naar avontuur op zestienjarige leeftijd aansloot bij de Duitsers. Een voorstelling die gaat over keuzes maken tijdens je leven. Over kiezen tussen passiviteit of activiteit. Over kiezen tussen het goede of het kwade. Maar wat is goed en wat is kwaad?

In de avond om 20:00 uur begint de voorstelling Bedrog, een meesterwerk van Harold Pinter. Het stuk begint met het moment dat een affaire tussen een man en de vrouw van zijn beste vriend al beëindigd is. Vanaf daar gaat het stuk terug in de tijd: scène voor scène ga je terug naar het moment waarop de liefde onontkoombaar begon.

Foto: Greetje Mulder

Omroep Tilburg