Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Michael Wollny leeft met zijn trio geweldig toe naar het eerste optreden bij Paradox

Het Michael Wollny Trio neemt de luisteraars mee in een muzikale achtbaan. De muziek geeft je veel bevlogen inkijkjes en is tegelijk ook virtuoos tot op het bot.
Foto: Jörg Steinmetz

TILBURG – Diep in zijn hart is de Duitse pianist Michael Wollny een romanticus die stukken die hij voor de vuist speelt kruidt met donkere en lichte toetsen. Naast originele composities strooit hij lustig met covers van Bob Dylan, Prince of The Flaming Lips. Maar hij hijst ook componisten als Franz Schubert, Wolfgang Rihm en Edgard Varèse in een nieuwe jas. Op vrijdag 4 december speelt Wollny met zijn vaste trio voor het eerst bij Paradox.

Bij onze oosterburen geldt Michael Wollny in de wereld van de jazz als een van de meest gewaardeerde musici van het moment. En als je het toch over het buitenland hebt, dan speelt de pianist geregeld samen met collega’s die het avontuur niet schuwen. Denk daarbij maar aan musici als Vincent Peirani en Émile Parisien uit Frankrijk, Andreas Schaerer uit Zwitserland en Tim Lefebvre uit Amerika.

Een van Europa’s meest veelzijdige en minst voorspelbare jazzmusici – All About Jazz.

Het trio waar Michael in zit neemt zijn gehoor die vrijdag mee in een ware muzikale achtbaan. Want zijn muziek geeft je al met al op een bevlogen manier veel inkijkjes, terwijl deze ook ‘virtuoos tot op het bot’ te noemen is.

Popster van de jazz Michael Wollny ligt op koers naar succes – Neue Musikzeitung

Bezetting
Michael Wollny (piano), Eric Schaefer (slagwerk), Christian Weber (contrabas)

Hij steekt grenzen over, overbrugt menig kloof – Frankfurter Allgemeine Zeitung

Kees-Luc Simons