Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Bij een kunstwandeling in Theresia zijn Tilburgers in creativiteit verbonden

Eline Somers-Segers van Stadstuin Theresia benaderde Dorith van der Lee om mee te gaan denken over kunstzinnige activiteiten voor de wijk. Want Dorith richt vaak exposities in achter de ramen van Metropolitan Museum. Gezien de creativiteit en het talent in Theresia kwam het op touw zetten van een kunstwandeling al gauw ter sprake.
Foto: Gerdien Wolthaus Paauw

TILBURG – Een kunstwandeling in deze tijd? Die vraag is te begrijpen en het is ook een vraag die de mensen van Stadstuin Theresia die achter de wandeling zitten zichzelf al stelden. Maar juist nu bleek het enthousiasme van bewoners in de wijk met gastramen én van kunstenaars die gaan exposeren ongekend. Vol vertrouwen in een nieuw samen waarin bewoners van de wijk en andere Tilburgers in creativiteit verbonden zijn, is op 28 en 29 november de eerste Kunstwandeling Theresia te maken.

Eline Somers-Segers van Stadstuin Theresia benaderde Dorith van der Lee om mee te gaan denken over kunstzinnige activiteiten voor de wijk. Want Dorith richt vaak exposities in achter de ramen van Metropolitan Museum | Tilburg. Gezien de creativiteit en het talent in de wijk Theresia kwam het op touw zetten van een ‘kunstwandeling’ al gauw ter sprake. Het was op dat moment een logische stap om krachten te bundelen met beeldend kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen. Want hij had eerder al succes met net zo’n wandeling in de wijk Goirke/Hasselt. Maar hij is daarnaast ook de drijvende kracht achter het project ‘Pakje Kunst’. Daarbij zijn kunstwerken die zijn gemaakt in de regio via een automaat op de kop te tikken.

Voor ateliercomplex Superstedeke zal de kunstwandeling in het bijzonder een laatste moment van zichtbaarheid in de wijk zijn. Marika Taborsky (van Kunstlab) zorgt om die reden samen met kunstenaars van dit complex voor een heuglijk afscheid.

Locaties

Voor deze eerste editie van de kunstwandeling is het gebied tussen Wilhelminapark, Veldhovenring, Nijverstraat, Gasstraat, Van Mierlostraat, Buitenstraat, Lange Nieuwstraat en Stedekestraat gekozen. Bewoners uit de buurt en kunstenaars reageerden enthousiast, en tot nog toe zijn er 45 locaties die meedoen. Ook de ateliers bij Superstedeke laten zich dus nog een keer goed zien. Achter elk raam op die locaties langs de route is een kunstwerk te vinden. Het gaat daarbij óf om persoonlijk bezit, óf om werk dat beschikbaar is gesteld door een kunstenaar.

Eline Somers-Segers van Stadstuin Theresia benaderde Dorith van der Lee om mee te gaan denken over kunstzinnige activiteiten voor de wijk. Want Dorith richt vaak exposities in achter de ramen van Metropolitan Museum. Gezien de creativiteit en het talent in de wijk kwam het op touw zetten van een kunstwandeling al gauw ter sprake.
Foto: Gerdien Wolthaus Paauw
Route

Het boekje met de route en de 45 locaties is nu al te downloaden via de site van Stadstuin Theresia. En vanaf 27 november is het ook (gratis) bij ze op te halen op het adres Theresiastraat 15a.

Kees-Luc Simons