Marije van Pamelen is de Junior Stadsdichter 2018

Tilburg – Uit elf kandidaten van acht middelbare scholen die streden om de titel, koos de vakjury Doga Yalniz en Marije van Pamelen als hun twee favorieten. Uiteindelijk was de keuze aan het publiek. Na een spannende stemming was het duidelijk: de nieuwe Junior Stadsdichter 2018 is Marije van Pamelen van het Theresialyceum!

De Junior Stadsdichter kan een jaar lang zijn of haar talent verder ontwikkelen en delen met het publiek. Hij of zij inspireert daarmee ook andere jongeren voor de taalkunst.

De Junior Stadsdichter heeft dezelfde taken als de Stadsdichter: hij of zij schrijft gedichten bij belangrijke of interessante gebeurtenissen of fenomenen, treedt regelmatig op bij evenementen in de stad en becommentarieert het leven in de stad, maar vanuit de visie van een jongere.

Het was een spannende strijd. Elf finalisten van verschillende scholen in Tilburg en omstreken namen het tegen elkaar op voor de titel Junior Stadsdichter 2018. Marije van Pamelen, leerlinge van het Theresialyceum in Tilburg, volgt nu Rozelijn van Gurp op, die in 2017 werd verkozen tot Junior Stadsdichter.

Omroep Tilburg