Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Margriet Sjoerdsma laat met Odelion Orchestra een nieuw, eigen geluid horen

De afgelopen jaren veroverde zangeres Margriet Sjoerdsma ons land met A Tribute to Eva Cassidy. Ze speelde dit project voor uitverkochte zalen in het hele land. Zo stond ze onder meer op North Sea Jazz en in een stampvol Concertgebouw. De Telegraaf schreef: ‘Sjoerdsma is van wereldklasse, haar blijk van eer doet denken aan de te jong overleden Amerikaanse zelf’. Maar Margriet Sjoerdsma laat nu met haar nieuwe groep Odelion Orchestra toch een nieuw, eigen geluid horen. Daarom presenteren ze op zaterdag 26 oktober hun nieuwe album in Paradox. Met dan Jeroen van Vliet weer op piano.

Met Odelion Orchestra keert Sjoerdsma terug naar haar eerste liefde. Eigen liedjes maken dus. De songs zagen het levenslicht in het Noorse huisje Odelien, ver weg van de waan van alledag. De stress, de drukte en de chaos… Ze zat er maanden lang, helemaal alleen. Odelien staat midden in een verbluffend landschap, waar de natuur nog heer en meester is en de stilte oorverdovend. Voor Margriet het ideale decor om te schrijven over tijdloze thema’s als los- en achterlaten. Of in het diepe durven springen. Maar ook eenzaamheid, liefde en verwondering.

Als fervent liefhebster van diverse soorten muziek, wilde Sjoerdsma zich niet toeleggen op maar een bepaalde richting. De samenwerking met arrangeur Louk Boudesteijn en producer Tobias Fröberg resulteerde al met al in een nieuw, orkestraal en groots geluid. Daarin zijn dus allerlei stijlen te horen. Die mix varieert dan ook van singer-songwriter en een licht klassieke touch tot donkere pop, jazz en folk.

Bezetting: Margriet Sjoerdsma (zang), Jeroen van Vliet (piano), Westside String Trio, Louk Boudesteijn (trombone), Pablo Martínez (bastrombone), Romain Bly (hoorn)

Kijk voor meer op de site van Paradox.

Kees-Luc Simons