Live in zevende hemel als Ilse DeLange hier echt zo prachtig zingt?

Tijdens haar theatertour doet Ilse DeLange (foto) Schouwburg Concertzaal Tilburg aan en brengt ze zowel nieuwe muziek als bekende hits ten gehore.
Foto: Jasper Abels

Sinds haar debuutalbum World Of Hurt (1998) behoort Ilse DeLange tot de meest geliefde en gerespecteerde artiesten van ons land. Op dit moment doet ze een landelijke theatertour en tijdens deze tour speelt ze zaterdag 22 oktober in de Tilburgse Schouwburg. Het jonge talent Chels treedt na afloop van het concert op in de foyer.

Als zangeres van het duo The Common Linnets behaalde Ilse Delange samen met haar muzikale partner Waylon in 2014 de tweede plaats op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Hun duet bereikte daarna in veertien landen een toptiennotering.

Ilse is een veelzijdige artiest; zo heeft ze met Matthijs van Nieuwkerk sinds kort haar eigen programma POP22 op tv en ze had een rol in de Amerikaanse tv-serie Nashville. Daar komt bij dat deze dame indruk wist te maken bij het Duitse programma Sing Meinen Song en dat ze te zien is als jurylid in Deutschland Sucht Den Superstar. Ook brengt ze met haar festival Tuckerville meer country en americana naar Nederland.

Met Waylon (2014)

Soloalbum

Na de breuk van The Common Linnets bracht Ilse DeLange in 2019 haar langverwachte soloalbum uit. Een moment dat niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Het album werd immers goed ontvangen en de zangeres sleepte maar liefst de Edison oeuvre award in de wacht.

Ilse is dit najaar terug in de theaters en ze brengt hier dan, naast nieuwe muziek, vooral veel van haar bekende hits ten gehore.

De pers (in 2019)

Ilse zingt fabelachtig mooi. Er zijn weinig Nederlandse zangeressen die zo ogenschijnlijk gemakkelijk zo naturel en tegelijk zo doorleefd kunnen klinken als DeLange – De Volkskrant

Weinig kippenvel bij Ilse DeLange (…), wel veel feelgoodmomenten – Trouw

(…) Het is een passend slot (…). Eentje waarop DeLange bewijst dat ze haar ervaring weet om te zetten in een nog altijd groeiende liveprestatie – AD

Toegift

Na het concert kun je ook nog genieten van een optreden van het jonge talent Chels in de foyer. Ilse heeft haar al voorgesteld bij het nieuwe muziekprogramma POP22. De 20-jarige zangeres neemt je mee naar haar eigen wereld met haar poëtische, beeldende teksten en betoverende stem.

Kees-Luc Simons