Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Line-up Better Get Hit dit jaar echt divers, scherp en avontuurlijk?

Het Tilburgse muziekfestival Better Get Hit 2022 vindt plaats op 9, 10 en 11 september. Het brengt een smeltkroes van muziekgenres met Afro-Amerikaanse wortels. Op de foto: Kovacs, een van de headliners op zaterdag
Zangeres Sharon Kovacs, festivalzaterdag een van de headliners

De tweede editie van het Tilburgse driedaagse muziekfestival Better Get Hit vindt plaats op vrijdag 9 september (Paradox), zaterdag 10 september (Schouwburg Concertzaal Tilburg) en zondag 11 september (Heyhoef-Backstage).

Festival Better Get Hit (BGH) brengt een bruisende smeltkroes van muziekgenres met Afro-Amerikaanse wortels. Een mooie gelegenheid dus om tijdens de nazomer van r&b, soul, jazz, funk, hiphop, blues, gospel, disco, clubhouse en allerlei cross-overstijlen te genieten.

Vrijdag

Better Get Hit gaat deze tweede editie indrukwekkend van start in Paradox met Re:Freshed Orchestra uit Rotterdam. Dit collectief haalt zijn inspiratie uit hiphop, soul en funk. Het collectief zal zowel nieuw werk als hun favoriete bewerkingen van de voorbije tien jaar brengen.

In 2016 bracht de groep het destijds langverwachte debuutalbum The Re:Freshed Orchestra uit. Ook waren ze dat jaar de huisband van de Dino Show, de latenightshow van Jandino Asporaat. De band deelde tot nog toe ook het podium met Pete Philly, Zap Mama, Benjamin Herman, Bo Saris en Tony Allen.

Zaterdag

Op de tweede dag strijkt BGH neer in Schouwburg Concertzaal Tilburg. Artiesten waar je naar uit kunt kijken? Headliners Jungle by Night (cross-over) en Kovacs (soul), Rymden (jazz/cross-over). Maar ook Private Time Machine (jazz/cross-over), Aafke Romeijn (Music & Words), Paradox Jazz Orchestra, Esinam en PAX the humanoid (hiphop).

Zondag

Op de slotdag, zondag, wordt BGH voortgezet in Heyhoef-Backstage met Mell & Vintage Future, Catfish en The Bluesbones. Deze afsluiting in de Reeshof staat dus geheel en al in het teken van blues.

Catfish kan met dit indrukwekkende album [Burning Bridges, red.] hun plek aan de top van de bluesrockscene alleen maar consolideren – Blues in Britain Magazine

Lees ook:
Zwoel opwarmertje voor Better Get Hit 2022? Hier zijn er maar liefst drie
Spetterende eerste editie Better Get Hit festival

Kees-Luc Simons