Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Zwoel opwarmertje voor Better Get Hit 2022? Hier zijn er maar liefst drie

Jeangu Macrooy, Joël Domingos en Guido Nijs Quintet serveren het publiek in opmaat naar festival Better Get Hit 2022 alvast een opwarmertje in Schouwburg Concertzaal Tilburg.

Om het publiek in de juiste stemming te brengen voor festival Better Get Hit, op 9, 10 en 11 september, warmen Jeangu Macrooy, Joël Domingos en Guido Nijs Quintet het alvast op in Schouwburg Concertzaal Tilburg. Dit programma vindt zondag 26 juni plaats in de studio van het theater.

Menig Nederlander hoorde wellicht pas van singer-songwriter Jeangu Macrooy door zijn deelname aan het Songfestival. Maar toen had de Birth Of A New Age-zanger zachtjes aan toch al meerdere Edisonnominaties op zijn naam staan. Hij vindt het in de tussentijd geweldig om het publiek in Tilburg op 26 juni een opwarmertje voor Better Get Hit voor te mogen schotelen.

Zanger, rapper en producer Joël Domingos maakt Nederlandstalige popmuziek met invloeden uit de soul, r&b en hiphop. Zijn multiculturele opvoeding, met een Kaapverdische vader, is de reden dat er authentieke Kaapverdische ritmes zitten in z’n muziek. Met zijn energieke voordracht en liveband neemt de singer-songwriter het publiek mee op een eigenzinnige muzikale reis.

Saxofonist Guido Nijs bracht vorig jaar nog zijn album Train of Thought uit. De Tilburger speelde tot nog toe met vakgenoten als Lionel Richie, Diana Ross, Marco Borsato, Di-rect, Candy Dulfer en Caro Emerald. Deze zondag treedt Guido ondanks alles op met zijn vaste jazzgroep. Daar maken ook bassist Eric van der Westen, pianist Jeroen van Vliet, slagwerker Pascal Vermeer en trompettist Koen Smits deel van uit.

Smeltkroes

Better Get Hit is het Tilburgse driedaagse muziekfestival waar r&b, soul, jazz, funk, hiphop, blues, gospel, disco, clubhouse en allerlei cross-overstijlen samenkomen in een zinderende smeltkroes. Het festival biedt een divers, scherp en avontuurlijk programma. Vandaag zijn er bij wijze van spreken al de grote namen en de headliners van morgen en overmorgen te zien.

Lees ook Een opwarmertje in deze frisse aanloop naar Better Get Hit

Kees-Luc Simons