Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Leegstand – een avond met ‘koningin’ Aafke Romeijn

Dit jaar struinde Aafke Romeijn door de stad, vergaapte zich aan leuk- en lelijkheid, en schreef er toen haar eerste poëzie over: de bundel Leegstand.
Foto: Bianca Toeps

TILBURG – Dikke beats, messcherpe teksten en analoge synthesizers: Aafke Romeijn (1986) is wel de ongekroonde koningin van de Nederlandstalige electropop te noemen. En ze schrijft. In maart, toen corona door het land raasde, kwam Leegstand uit. Op zaterdag 12 september mag ze deze bundel eindelijk presenteren. Een avond met lelijke gebouwen, depressie en Godzilla.

Elk jaar verwelkomt literaire organisatie Tilt een Writer in Residence. Een gastschrijver in Tilburg. Iemand met een eigen oog op onze stad. Dit jaar struinde Aafke door de stad, vergaapte zich aan leuk- en lelijkheid, en schreef er toen haar eerste poëzie over: de bundel Leegstand. Met gedichten, dagboekfragmenten, essays en foto’s.

Deze avond met Aafke is op z’n Aafkes. Ze draagt dus met en zonder muziek voor uit Leegstand en wordt geïnterviewd. En er zijn ook vrienden van: onder wie dichter Maarten van der Graaff en auteur Jeroen Thijssen, schrijver van het Brabants Boek Present.

Op de site van Theater De Nieuwe Vorst is meer over deze avond te vinden.

Kees-Luc Simons